Køb det rigtige udstyr til Bikram Yoga

Yoga er en yderst populær træningsform der har oprindelse fra Indian ca. 5000 år tilbage. Ordet Yoga stammer fra ordet ”yuj” som på indisk betyder ”at forene”. Hvilket har forbindelse til yogaens hovedmål, at forbinde krop og sjæl gennem en kombination af øvelser, fokus og vejrtrækning.  Der er senere hen blevet udviklet forskellige former for yoga. En af disse typer hedder Bikram yoga.

Hvad er Bikram Yoga?

Når du laver Bikram yoga foregår det i et rum der er opvarmet til 37-40 grader. Grunden til at det skal være så varmt er for at stimulere svedmekanismen i kroppen. Dette øger blodgennemstrømningen i kroppen, gør musklerne bløde og smidige og gør ledbåndene mere medgørlige.

Drik masser af vand før og efter timen

Det er rigtig vigtigt at du husker at få rigeligt med vand både inden du går ind til timen, og efterfølgende. Du sveder nemlig rigtig meget, så hvis du ikke får væske nok kan din krop dehydrere. Der er mange der godt kan blive lidt utilpasse første gang de prøver Bikram yoga. Der er også mange der bliver rigtig trætte bagefter. Det tager lige kroppen et par gange før den har vænnet sig til at træne i så høje temperaturer.

Er det uhygiejnisk?

Du og alle de andre deltagere sveder rigtig meget. Derfor anbefales det også at deltagere tager et bad inden de kommer til træning. Og selvfølgelig er det en god ide at bade når du er færdig med din træning. I et Bikram Yoga studie vasket gulvet efter hver time, ofte med Tee-tree oil da dette er bakteriedræbende. Der udover bliver der også luftet rigtig grundigt ud sådan at luften bliver skiftet efter hver time også.

Fordele ved Bikram yoga

Yoga styrker hele din krop. Din styrke, kondition, koordination og smidighed. Bikram yoga gør det samme, bare på en måde hvorpå dine muskler er helt varmet op og bløde. Dette vil både gøre din træning mere effektiv fordi du kan komme dybere ned i strækkende. Samtidig har du mindre risiko for at få skader ved Bikram Yoga end ved andre yoga former. Bikram yoga reducerer også stress, samt øger dit fokus og din energi. Varmen åbner også porerne i din hud så du kan komme af med affaldsstoffer.

Hvilken udstyr har jeg brug for?

Ligesom på mange områder er det godt at have det rette udstyr. Dette gælder fodboldtræning, når du skal have en ny hvalp, brug af sexlegetøj, når du skal lære at spille guitar og så videre. Ved Bikram yoga skal du have yoga tøj. Hvis du er kvinde skal du have en god sports BH og et par gode leggins eller shorts. Hvis du er mand skal du have en god top og et par tætsiddende træningsbukser.

Derudover skal du have en Bikram Yogamåtte og et Bikram yoga håndklæde. Yogamåtten må ikke skride for meget og blive glat når du sveder, og det samme gælder håndklædet, da mange anbefaler at du placerer håndklædet ovenpå yogamåtten. Her kan du ikke bruge et helt almindeligt håndklæde, men et håndklæde specielt lavet til Bikram yoga, så det ikke glider rundt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *