yoga

Fakta: Derfor får yoga dig til at sove som sten

Der er rigtig mange mennesker, der oplever søvnproblemer. Det kan være, du sover i den forkerte seng, som ikke lige passer til din liggestilling. Her kunne det først og fremmest være en god idé at kigge efter nogle 3/4-senge for en bedre nattesøvn, som er én af de mest efterspurgte sengestørrelser.

Ofte bunder søvnproblemer dog i noget psykisk. Vi mennesker er alt for gode til at overtænke, og det kan nemt blive til tankemylder før sengetid. Før vi ved af det, så ligger vi nu nat efter nat og forsøger at sove. Men hvad end vi gør, så vil hovedet og kroppen bare ikke give slip og falde hen i drømmenes verden.

I denne forbindelse kan yoga være en hjælp. Derfor vil vi i denne artikel komme nærmere ind på nogle fakta om yoga, og hvorfor yoga faktisk er så effektivt mod søvnproblemer, som tilfældet er.

Yoga giver nerverne ro, så du sover bedre

Stress, bekymringer, hjertesorger, travlhed – uanset årsagen, så er det alt sammen nogle faktorer, der gør, at du kan opleve søvnproblemer. Det er individuelt for hvert et menneske, hvad der holder dem oppe og urolige om natten, men der er dog én fællesnævner: manglen på søvn.

Så, hvordan er det lige, at yoga kan få dig til at sove som sten? Er det ikke bare nogen smidighedsøvelser, og kræver det ikke, at du er i en fysisk god form?

Nej, slet ikke!

Enhver kan dyrke yoga. Det handler ikke udelukkende om smidigheden, men langt mere om at få styr på sin vejrtrækning og få nerverne til at falde til ro. Det kræver heller ikke et dyrt medlemskab til et fitnesscenter eller et yogahold. Du kan dyrke yogaen derhjemme i trygge rammer. Benyt de forskellige møbler i hjemmet for at sidde eller ligge behageligt. Ligegyldigt om det er din sofa, en stol, eller hvis du ejer en 3/4 seng med masser af plads til øvelserne, så er du allerede klar!

Sådan kan 3/4-senge redde din nattesøvn

En trekvartseng er ekstremt populært, og det har især noget at gøre med prisen og størrelsen – men også hvordan du sover i dem. Du kender dem måske også som en halvandenmandsseng, der ofte er at finde i de danske hjem.

En rigtig god metode, til at dyrke yoga før sengetid, er netop at blive liggende i sengen, hvor du bl.a. kan meditere og få en roligere vejrtrækning. Måske falder du endda i søvn, inden du er færdig – win-win!

..og som det bedste af det hele kan du nemt finde nogle 3/4-senge, der tilpasser sig din kropsform på bedste vis. At ligge godt og tilpas i sengen, er også skridtet videre mod en bedre nattesøvn.

Så hvis du får kombineret noget yoga eller meditation med en seng, der giver omfavnende støtte, så skal du nok få reddet din nattesøvn!

Sov godt med yoga på bare 3 minutter

Forskerne fra det amerikanske universitet Harvard har studeret yoga nøje. Yoga har været praktiseret i tusindvis af år, og forskerne fandt bl.a. frem til en lang række fordele ved øvelserne, hvor en forbedret nattesøvn var én af goderne.

Når du dyrker yoga, får du lært at trække vejret mere dybt. At trække vejret dybt konsekvent vil lære kroppen at give slip. Du vil mærke, at du kan få mere kontrol over dine tanker og bekymringer – og hen ad vejen kan alt stress muligvis være væk.

Selvfølgelig, skal du ikke erstatte din medicin med yoga eller meditation, hvis du har en depression. I stedet skal du se yoga som et redskab til at få det bedre på sigt.

Det er ikke noget, der sker i løbet af en enkelt gang. Prøv i stedet at få yogaen ind i dine daglige rutiner – for du har ingen undskyldninger for ikke at have tid!

Faktisk, kan du nøjes med blot 3 minutter lige inden sengetid. 3 minutter lyder ikke af meget, men det er en start, og kan sagtens gøre en stor forskel. Hen ad vejen kan du øge minutterne og evt. begynde at eksperimentere med nogle mere avancerede yogaøvelser.

Så det er bare om at komme i gang med en vej mod et bedre velvære og nattesøvn!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *