Yoga måtte & yoga udstyr

Hvad skal man egentlig have med til yoga første gang andet end en yoga måtte? Eller leder du bare efter nyt lækkert udstyr til din yogatræning, så læs videre på denne side. Her kan du finde yoga udstyr til alle slags yoga. Den mest populære yoga klasse er hot yoga, og der kan vi også anbefale noget rigtig lækkert udstyr. Nogle leder efter yoga udstyr på Østerbro, men faktisk er det nemmest at bestille det online. Så får du det leveret indenfor to hverdage og ofte med gratis levering.

Hot Yoga Måtte

Når du går til hot yoga skal du have en måtte som ikke bliver fuldstændig våd når du laver øvelser på den. Den behøves ikke være speciel tyk, men rigtig gerne på tilbud. Den bedste måtte du kan få er en billig måtte som er af typen Eco eller Lotus. Klik på knappen nedenfor, og gå direkte ind til siden sælger disse.

Hvordan vasker man en yogamåtte?

Du må endelig ikke smide din yogamåtte i vaskemaskinen. Det ødelægger den, og den kan højest sandsynlig ikke engang være i vaskemaskinen. Det er en god idé at vaske den jævntligt, da den hurtigt bliver ulækker og begynder at lugte af alt det man sveder til hot yoga. Alt efter hvilken type yoga du går til, skal du vaske den oftere eller mere sjælendt. Går du til bikram yoga (hot yoga) skal du vaske den efter hver 2. træning, og går du til mindre svedende yogatimer kan du nøjes med at vaske den engang hver 5-10-ende træning. Som hovedregel skal du vaske din yogamåtte hvis du har trænet udendørs, den lugter, du har svedt meget eller at den er meget glat.

Når du skal rengøre din yogamåtte kan du gøre det med lunkent sæbevand. Blandt en smule ajax i en spand med lunkent vand, og tag så en klud og dyp i det. Tør din yogamåtte af med kluden, men sørg for at din yogamåtte ikke bliver drivvåd. Lad det så sidde et par minutter, og tør din måtte af med en fugtig klud uden sæbe. Lugter din yogamåtte rigtig slemt kan du bruge eddike til at gøre den ren. Det hjælper på lugten. Efter vask hænger du din yogamåtte til tørre over en stol eller lignende. Vend den gerne om efter nogle timer, så den ikke bliver misformet.

Har farven nogen betydning i yoga?

Nej, det er ligemeget om din yogamåtte er grøn eller rød – den vil være fuldstændig lige så god som alle de andre. Du kan finde alle verdens farver, og du skal bare tage en du synes er pæn. Nogengange kan der være forskel på tykkelser og materiale – men det gør ingen forskel for din præstation på yogaholdet. Tag derfor den måtte du synes er den flotteste yogamåtte.

Kan man købe brugte yogamåtter?

Ja, du kan godt finde brugte yogamåtter – men helt ærligt, så er det virkelig ulækkert. Invester i en ordentlig yogamåtte i stedet for at købe en brugt som lugter og sikkert er ved at gå i stykker. Hvis du absolut gerne vil have en brugt yoga måtte, så prøv at spørge i din lokale yoga klub. Det kan være, at de har en ekstra du kan købe billigt.

Hvordan opbevarer man yogamåtter?

Når du ikke bruger din yogamåtte kan du folde den sammen og putte strops omkring. På den måde holder den formen og bliver ikke beskidt. Du kan også købe en bæresele, så du kan have den over skulderen når du cykler til din yogatime.